Rencana Penyelidikan Sains Matematik Huluan: Huraian dan Contoh Ringkas - Mohd Dom, Adi Setia (Institute for Mathematical Reseach, 2008)
Makalah ini menghuraikan secara ringkas gagasan rencana penyelidikan matematik huluan. Beberapa contah rencana penyelidikan khusus dalam pelbagai bidang sains matematik turut dibentangkan demi mengisi gagasan tersebut.