'Kita mesti berani bermimpi' - Utusan Malaysia, (2003)
Lim Swee Tin (gambar) bukan nama asing dalam dunia kesusasteraan Melayu Moden, khususnya genre puisi. Dilahirkan di Kelantan, Lim mula berkarya sejak 1970 dalam bidang puisi. Sehingga kini Lim menghasilkan lebih 10 kumpulan puisi, memenangi 22 hadiah penulisan dan pada 2000 terpilih meneriam anugerah SEA Write Award. Ikuti wawancara Zainal Baharom dengan Lim Swee Tin yang bertugas sebgaai Pensyarah Kesusasteraan Melayu di Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia (UPM).