Lahir 130,000 graduan dalam tempoh 32 tahun - Berita Harian, Mona Ahmad (2008)
Sejak ditubuhkan sebagai Sekolah Pertanian pada 1931, UPM sudah melahirkan 130,000 graduan diploma, ijazah pertama dan siswazah.