Pensyarah UPM perkasa R&D - Berita Harian, Minarni Mat Saad (2008)
Sebagai sebuah universiti penyelidikan sains dan teknologi yang unggul di Malaysia, UPM memberi tumpuan kepada penyelidikan bidang pertanian tropika.