Saya tidak jangka dilantik Naib Canselor - Berita Minggu, Azran Jaffar (2006)
Saya mulakan tugas denagan bermesyuarat bersama Timbalan Naib Canselor (TNC) hampir dua jam. Walaupun dulu saya TNC dan faham tugas canselori, tetapi sebagai NC memanglah ada perubahan... dulu saya membantu sekarang tanggungjawab lebih besar. Sebenarnya ramai orang menjangka perlantikan saya, tetapi saya sendiri tak jangka sebab sebelum ini saya TNC di bahagian pembangunan dan saya selesa kerana ia bidang saya.