UPM laksana Program Translasional bantu nelayan Sungai Rambai tingkat hasil ketam renjong - Ab Rahim, Ameesya Aghniya (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
MELAKA, 2 Oktober - Universiti Putra Malaysia (UPM) menerusi Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (i-AQUAS) telah merasmikan “Final Report with Sharing Session with Community” bagi Program Translasional 2023 yang bertajuk “Empowering Social Transformation through Aquaculture: High-Value Blue Swimming Crab Seed Program for the Sungai Rambai Community”.