UPM lancar Projek Turapan Jalan FMA20 PG76 hasil inovasi Fakulti Kejuruteraan - Ab Rahim, Ameesya Aghniya (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 26 September – Universiti Putra Malaysia (UPM) menerusi Fakulti Kejuruteraan (FK) hari ini melancarkan Projek Turapan Jalan Fiber Mastic Asphalt 20 (FMA20) menggunakan Bitumen Terubahsuai Mampan (PG76), yang diperkenalkan sebagai teknologi turapan lebih tahan lama dan mesra alam.