Jurulatih PALAPES tekankan seni dan disiplin kawad - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 11 September – Seni dan disiplin kawad menjadi asas utama dalam membentuk pegawai kadet Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) di universiti awam termasuk di Universiti Putra Malaysia (UPM).