UPMs bawa warisan budaya Sarawak ke pentas antarabangsa melalui program mobiliti - Universiti Putra Malaysia (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SARAWAK, 10 September – Universiti Putra Malaysia Sarawak (UPMS) melaksanakan Program Mobiliti Pelajar bersama Tokyo University of Agriculture (Tokyo NODAI) yang melibatkan seramai 18 orang pelajar dengan fokus memberi impak kepada komuniti luar bandar di Rumah Panjang Uta Anak Garai, Sungai Sepisang, Selangau, Sarawak.