Program 'Starting, Finishing School' UPM berusaha melahirkan graduan serba boleh bagi memenuhi keperluan industri - Berita Harian, Basir Zahrom (2008)
Universiti Putra Malaysia(UPM) muncul sebagai institusi pengajian tinggi (IPT) pertama di negara ini mengadakan program Starting School dan Finishing School bagi menghasilkan graduan serba boleh disamping memenuhi kehendak majikan dan bersedia menghadapi alam pekerjaan sebenar.