Kesejahteraan guru: menelusuri peranan modal psikologi dan sokongan organisasi terhadap guru - Ahmad, Nor Aniza; Ismail, Zaharah (Faculty of Educational Studies, 2024)
Kertas konsep ini mencadangkan model yang komprehensif dengan pengintegrasian modal psikologi dan sokongan organisasi dalam meningkatkan kesejahteraan guru.Berasal dari kajian psikologi positif dan gelagat organisasi dalam latar pendidikan,gabungan modal psikologi dan sokongan organisasi , kerangka kerja yang dicadangkan mampu meningkatkan kesejahteraan guru secara amnya.Kertas ini didahului dengan isu kesejahteraan guru yang semakin mendapat tempat pada masa ini dan seterusnya cadangan intervensi yang boleh dilakukan melalui modal psikologi dan sokongan organisasi.