Pusat kokurikulum UPM sediakan kemahiran insaniah - Utusan Malaysia, (2008)
Membentuk keterampilan diri graduan yang cemerlang bagi menghadapi persaingan kerjaya dan hidup bermasyarakat yang kompetitif bukanlah satu tugas mudah, namun tidak bererti ia tidak mampu dilaksanakan.