Penyelidik UPM perkenal Carilab, pencetus inovasi e-dagang carian makmal berpusat - Juferi, Noor Eszereen; Abdul Jabar, Mohammad Izrul (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
PUTRAJAYA, 7 Ogos – Penyelidik di bawah Putra Science Park (PSP), Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya membangunkan Carilab, platform e-dagang digital pertama di Malaysia yang menghubungkan penyedia perkhidmatan makmal dengan pengguna daripada sektor akademik, penyelidikan dan industri secara terus, berpusat dan sistematik.