I-AQUAS UPM anjur Program Translasional 2023, perkasa komuniti pesisir melalui akuakultur - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
MELAKA, 30 Julai – Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS), Universiti Putra Malaysia (UPM) terus memacu usaha pemindahan ilmu ke arah pembangunan komuniti pesisir menerusi penganjuran Program Translasional 2023: Empowering Social Transformation through Aquaculture di Pengkalan Nelayan Kuala Sebatu, Sungai Rambai.