Pelajar UPM cipta inovasi Movemate, tingkat kualiti hidup pengguna kerusi roda - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 29 Julai – Kesukaran yang dialami oleh Orang Kurang Upaya (OKU) ketika menggunakan kerusi roda manual setiap hari terutamanya golongan yang sudah berusia atau lemah fizikal telah mendorong dua pelajar tahun akhir Bachelor Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan, Fakulti Kejuruteraan Universiti Putra Malaysia (UPM), Amier Iqbal Anuar dan Ahmad Ameer Ahmad Shuhairil menghasilkan sebuah alat tambahan modular yang dikenali sebagai Movemate.