UPM kongsi ilmu penanaman cendawan bersama Komuniti Pulau Pangkor, perkasa kemahiran pertanian dan keterjaminan makanan - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 24 Julai – Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UCTC) telah menganjurkan kursus penanaman cendawan melibatkan komuniti Pulau Pangkor sebagai usaha memperkasa keterjaminan makanan dan kemahiran pertanian komuniti setempat.