Kursus akuaponik dan hidroponik: UPM latih pegawai AADK bantu klien jana pendapatan - Amir Ahmad, Nurin Amyra (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 22 Julai - Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui Pusat Transformasi Komuniti Universiti (UCTC) telah menganjurkan Kursus Akuaponik selama empat hari bagi melatih 14 pegawai Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) dalam bidang pertanian moden, dengan penyelarasannya dikendalikan oleh Pegawai Pertanian UCTC, Nafisah Awang.