Menteri Pendidikan Tinggi lawat fasiliti Solar Terapung UPM - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 15 Julai - Menteri Pendidikan Tinggi, Dato’ Seri Diraja Dr. Zambry Abd Kadir hari ini melakukan lawatan ke fasiliti solar Hidroponik-Aquavoltaic Bersepadu Berskala Besar (Large Scale Integrated Hydroponic-Aquavoltaic) di Fakulti Kejuruteraan, Universiti Putra Malaysia (UPM), menjadikannya lawatan sulung beliau ke sistem bersepadu pertama seumpamanya di institusi pengajian tinggi Malaysia.