Semua IPTA disaran contohi kursus pancing UPM - Berita Harian, Osman Lisut (2008)
Kuala Lumpur: Institusi pengajian tinggi (IPT) yang mempunyai kemudahan berkaitan perikanan dan marin disaran mengikut jejak langkah Universiti Putra Malaysia(UPM) mewujudkan kursus memancing sebagai kokurikulum berkredit kepada pelajarnya, pada masa akan datang.