Tiga perantau satu destinasi menjejak impian di UPM. - Amir Ahmad, Nurin Amyra (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 10 Julai – Demi segenggam ilmu dan sebuah impian, tiga anak muda dari Sabah, Sarawak dan Kelantan merantau ratusan kilometer, meninggalkan keluarga serta zon selesa, demi memulakan langkah pertama di Pusat Asasi Sains Universiti Putra Malaysia (ASPutra).