Kursus keterampilan mantapkan siswazah UPM - Utusan Malaysia, (2008)
Penubuhan Pusat Kokurikulum, Universiti Putra Malaysia (UPM) pada 9 Ogos 2006 bertujuan melahirkan siswazah berkualiti, berdaya saing dan berupaya untuk terus maju melalui pembelajaran berterusan.