PKU lahirkan graduan UPM yang seimbang - Utusan Malaysia, W. Rahimah Draman (2008)
Tanpa persedian dalam diri yang sempurna termasuk aspek praktikal adalah sukar bagi seseorang graduan untuk mendepani persaingan hidup berkerjaya dan bermasyarakat secara bermaruah, beretika dan beriman.