Parallel Boundary Integral Method Applied To Cavitation Bubble Dynamics On Shared Memory Computer System - Johari, Rozita (2001)
Kaedah kamiran sempadan adalah teknik yang telah dikenalpasti mantap untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan dan aplikasi sains.Teknik ini melibatkan penyelesaian persamaan kamiran yang diaplikasikan keatas sempadan sesuatu domain.Jesteru itu, satu sistem persamaan yang lebih kecil akan diselesaikan . Ini mengekonomikan kebolehupayaan pengkomputeran.Walau bagaimanapun,untuk geometri yang lebih komplek seperti tiga-demensi,jejeri yang lebih tumpat diperlukan.jadi sistem persamaan yang lebih besar masih wujud.Ini teryata benar bila menyelesaikan masalah gelembing dinamik.Masalah ini terdiri daripada geometri yang lebih kompleks di mana ia memerlukan masa pengkomputeran yang lama. Tesis ini menerangkan tentang pengimpletmentasian algoritma selari yang terbaru dan algoritma berjujukan yang diubahsuai untuk menyelesaikan masalah kavitasi gelembung dinamik pada sistem multipemproses igatan sepunya Sequent symmetry 5000 SE30.