Sambutan Gawai Dayak berubah seiring masa, Iban kian 'mansang' - Jawan, Jayum (2025)
Mengenai Gawai yang disambjut masyarakat Dayak Sarawak pada 1 dan 2 Jun setiap tahun. Cara sambutan berubah tetapi makna dan tujuan asal tetap.