3 taksiran pertembungan kem Rafizi-Nurul Izzah dalam pemilihan PKR - Jawan, Jayum (2025)
Lazim pertandingan berebut jawatan dalam parti kencang apabila parti itu memerintah. Semasa di pihak pembangkang, tidak banyak peluang ada, namun apabila ia menjadi parti pemerintahan, maka banyak peluang berbentang kepada pemegang jawatan utama dalam parti.