Rumput sambau: rumpai yang mengganggu atau ubat yang tidak ternilai? - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
Rumput sambau kadangkala khazanah yang paling berharga ini boleh didapati di tempat yang tidak dijangka. Oleh itu, mendalami pengetahuan tradisional dan penyelidikan saintifik boleh membuka potensi dan melakar laluan baharu masa depan rumput sambau.