Menggali potensi tanaman betik ke arah ekonomi lestari - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
Cuaca di Malaysia yang mengalami iklim hutan hujan tropika menyebabkan pokok betik atau istilah saintifiknya, Carica papaya L. sangat sesuai ditanam di negara ini.