Fertigasi bantal bantu petani tanam sayur dan buah pada kepadatan yang tinggi - Mohd Azhari, Nurul Ezzaty (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
Fertigasi yang berasal daripada dua perkataan Inggeris menggabungkan teknik ‘fertilization' dan 'irrigation' iaitu pembajaan dan pengairan yang dapat memberikan hasil yang tinggi dan keseragaman buah yang sangat baik.