Teknologi makanan bantu negara tangani keterjaminan makanan - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
Isu keterjaminan makanan menjadi perbincangan serius global dan keberangkalian untuk menjadi satu ancaman jika tidak ditangani secara serius. Di Malaysia perancangan dan hala tuju pembangunan industri agromakanan diperkasakan dan antaranya teknologi makanan bagi mengatasi permasalahan tersebut.