Bakteria dukung produktiviti tanah dan tanaman, aspek penting keterjaminan makanan - Wan Serail, Sharifah Hannah Adibah (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
Penjenamaan semula Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MAFI) kepada Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan (MAFS) menunjukkan kesungguhan kerajaan dalam menangani cabaran krisis global terkait keterjaminan makanan yang menjadi tamparan hebat buat negara.