NFT kaedah pertanian baharu tarik minat belia - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
PUCHONG, 2 Julai – Kaedah ‘Nutrient Film Technique’ (NFT) yang dipelajari oleh peserta Program Inisiatif Pendapatan Rakyat (IPR) melalui Inisiatif Usahawan Tani (INTAN)@UPM membuka peluang kepada mereka kaedah penanaman hidroponik secara moden dan sistematik.