Sikap tidak produktif punca pesawah melayu ketinggalan dalam industri pertanian - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
Putrajaya, 28 November – Meskipun harga beras terus meningkat, pesawah padi masih dikategorikan sebagai antara golongan pekerja paling miskin di Malaysia. Isu jurang kejayaan antara pesawah terus menjadi perhatian, dengan pelbagai faktor dikenal pasti sebagai punca ketidakseimbangan ini.