I-AQUAS UPM bangunkan pusat penyelidikan dan pengembangan akuakultur di Melaka - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
SERDANG, 29 Sept - Institut Antarabangsa Akuakultur dan Sains Akuatik (I-AQUAS), Universiti Putra Malaysia (UPM) dengan kerjasama Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Rambai, Melaka membangunkan pusat penyelidikan dan pengembangan akuakultur memfokuskan pada spesis akuatik.