UPM tukar nama Kampus Bintulu kepada UPMS, perkukuh peranan dalam pertanian di Malaysia Timur - Universiti Putra Malaysia (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SHAH ALAM, 30 Jun – Universiti Putra Malaysia (UPM) hari ini mengumumkan penukaran nama Kampus Bintulu kepada Universiti Putra Malaysia Sarawak (UPMS) yang disempurnakan oleh Tuanku Canselor UPM, Duli Yang Maha Mulia Sultan Sharafuddin Idris Shah di sini, hari ini.