UPM cadang lebih banyak laluan basikal, contohi usaha lestari Poland - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 16 Jun – Malaysia perlu memperbanyakkan penyediaan laluan basikal sebagai langkah ke arah menjadikan budaya berbasikal satu amalan harian yang menyumbang kepada kesihatan, kelestarian alam sekitar dan peningkatan kualiti hidup rakyat.