Kemampanan dan agensi jadi fokus baharu dasar makanan negara - Amir Ahmad, Nurin Amyra (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 11 Jun- Sesi Plenari 6 bertajuk Isu dan Cabaran Pelaksanaan Dasar Keterjaminan Makanan Negara sempena Persidangan Keterjaminan dan Sekuriti Makanan 2025 di Universiti Putra Malaysia (UPM) memberi tumpuan kepada strategi memperkukuh dasar makanan negara dalam mendepani perubahan iklim, tekanan geopolitik dan gaya hidup rakyat yang berubah.