Kesan tarif AS 24% bukan ancaman besar kepada makanan negara - Amir Ahmad, Nurin Amyra (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 11 Jun – Kenaikan tarif import oleh Amerika Syarikat (AS) daripada 2% kepada 24% memberi tekanan kepada perdagangan antarabangsa negara, namun impaknya terhadap sektor pertanian secara keseluruhan dan keterjaminan makanan negara masih dianggap minimum.