Buluh berpotensi menjadi alternatif tanaman negara, masih berdepan cabaran pelaksanaan - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 15 Mei – Industri buluh di Malaysia dikenal pasti mempunyai potensi besar sebagai salah satu sumber ekonomi baharu negara, namun usaha pelaksanaannya masih berada pada peringkat awal dan berhadapan dengan pelbagai cabaran teknikal serta struktur.