Bila mahasiswa jadi anak, kampus jadi rumah kedua - Amir Ahmad, Nurin Amyra (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
Kebajikan pelajar sentiasa menjadi keutamaan, beliau sanggup mengabdikan diri membantu mereka tanpa mengira masa atau tenaga.