Minat Algoritma jadi kerjaya dalam bidang pertanian - Kamarul Arefin, Nur Syamila (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
Minat yang mendalam terhadap pengaturcaraan komputer menjadi pemangkin semangat kepada seorang pensyarah Universiti Putra Malaysia (UPM) untuk membawa perubahan dalam bidang pertanian.