FBMK UPM perkukuh standard pendidikan Bahasa Melayu melalui KoPeSta 2.0 - Amir Ahmad, Nurin Amyra (Universiti Putra Malaysia Press, 2025)
SERDANG, 8 April – Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK), Universiti Putra Malaysia (UPM) mengukuhkan standard pendidikan Bahasa Melayu dengan menganjurkan Kongres Pelestarian Standard Bahasa Melayu Sekolah (KoPeSta 2.0) bertemakan "Inovasi Bahasa Melayu Pencetus Revolusi Minda Baharu", dengan kerjasama Pertubuhan Tulir Malaysia (PTM), Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) serta Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).