UPM hasil pengganti garam natrium rendah untuk pesakit jantung, diabetis dan darah tinggi - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (2011)
SERDANG, 29 Mac - Sekumpulan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya menghasilkan Cardio-mate atau pengganti garam daripada tumbuhan yang mempunyai kandungan natrium rendah bagi pesakit jantung, diabetis dan darah tinggi yang mempunyai risiko makanan garam.