UPM usaha tingkat kualiti industri laut tempatan melalui teknologi HPP - Ab Rahim, Ameesya Aghniya (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 14 Mac - Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui Jabatan Teknologi Makanan, Fakulti Sains dan Teknologi Makanan telah mengadakan program Bengkel Pemprosesan Hasilan Laut Menggunakan Teknologi Bertekanan Tinggi (HPP) bagi meningkatkan kualiti dan keselamatan makanan dalam industri hasil laut, baru-baru ini.