Usaha memperkasa institusi pengajian tinggi mencabar - Berita Harian, Rosniza Mohd Taha (2007)
Tahun 2007 mencatat beberapa perkembangan penting dalam bidang pengajian tinggi negara, sejajar dengan matlamat kerajaan untuk memperkasakan pendididkan tinggi agar menjadi produk, yang bukan saja mampu meyakinkan rakyat tempatan malahan juga pelajar dari luar negara.