Budaya bercerita bentuk baru - Berita Harian, Nazmi Yaakub (2008)
Budaya bercerita yang menjadi sebahagian kehidupan masyarakat Melayu sebenarnya meninggalkan kesan besar kepada pembentukan jati diri dan jiwa setiap generasi kerana ia menjadi alat untuk menyampaikan pengajaran, peringatan dan nasihat dalam bentuk pendidikan secara tidak formal.