Kerjaya pertanian moden: kini boleh ‘kerja dari rumah’ dengan teknologi pintar - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2025)
SERDANG, 10 Jan – Dengan kehadiran Revolusi Perindustrian 4.0 (IR 4.0) dalam pelbagai antaranya industri pertanian telah banyak melalui perubahan terutamanya dalam yeknik serta kaedah penanaman pertanian yang boleh dijalankan secara modenisasi sejajar dengan keadaan semasa.