Alumni balik kampus - Harian Metro, Noor Azam Abd Aziz (2003)
Universiti Putra Malaysia (UPM) yang bermula sebagai Sekolah Pertanian Malaya pada 1931 sebelum dinaikkan taraf kepada Kolej Pertanian Malaya dan Universiti Pertanian Malaysia telah melahirkan lebih 80,000 graduan dalam pelbagai bidang.