Empat universiti layak mohon Swa Akreditasi - Berita Harian , (2007)
Empat universiti penyelidikan antara institusi pengajian tinggi (IPT) tempatan layak memohon status sua akreditasi yang membolehkan ia mengakreditasi program pengajian sendiri, kerana mempunyai mekanisme jaminan kualiti dalaman yang mantap.