Bioteknologi perkukuh nama UPM. - Utusan Malaysia, Mohd. Khuzairi Ismail (2007)
Hasrat negara untuk terus memacu perkembangan dalam bidang penyelidikan bioteknologi dan sains biomolekul menjadi semakin kukuh apabila satu-satunya pusat pengajian itu di negara ini diberikan sijil MS ISO 9001:2000.