Varieti Padi CR beri nafas baharu pesawah Kampung Muring, Kota Bahru - Juferi, Noor Eszereen (Pusat Strategi Dan Perhubungan Korporat, Universiti Putra Malaysia, 2024)
KOTA BAHRU, 29 April – Varieti baharu padi Putra CR (Climate Ready) yang dijalankan oleh penyelidik dari Fakulti Pertanian Institut Pertanian Tropika dan Sekuriti Makanan, (ITAFoS), UPM telah memberi nafas baharu kepada para pesawah Bendang Kampung Muring, Kota Bharu, Kelantan.